TOGASHI KENJI Mukimono 180mm

Mukimono- stejně jako Nakiri a Usuba je ideální pro krájení ovoce a zeleniny. Geometrie čepele je stejná jako u nože Usuba , navíc má ostrý hrot napomáhající dekorativnímu vykrajování a vypichování. Samozřejmě umí krájet všechny potraviny bez kostí. Úzký profil čepele zajišťuje snažší průnik zeleninou po celé délce řezu. Vysoká čepel se hodí pro přenášení nakrájených potravin z podložky do hrnce. Tyto nože jsou velmi praktické, doplní každou kuchyni a překvapí odlišností od obvyklých kuchyňských nožů. Toto je tradiční jednostranně broušené Mukimono.

Kováním zpracovaná laminovaná čepel Awase-Ni mai, s tvrdým jádrem z vysoceuhlíkaté (Hagane) a nízkouhlíkatou ocelí (Jigane), která je oporou tvrdému jádru. Velmi jemné ostří, perfektně proniká do materiálu a vyniká extrémním řezným výkonem.

Nůž nejvyšší třídy hontanren v provedení Migaki-honkasumi od legendární dvojice mistrů Togashi+Nomura.

Délka celková: 315 mm
Hmotnost: 130 g
Délka čepele: 188 mm(Sakai)
Šířka čepele: 4 mm
Výška čepele: 37 mm
Výbrus čepele: jednostranný
Konstrukce čepele: Ni mai-laminovaná
Materiál čepele: Yasuki Shirogami #2 tvrdost HRC 62 ±1
Materiál rukojeti: Dřevo-Magnolie+bůvolí roh, profil Hakaku(oktagon)


Vyrobil: TOGASHI KENJI-Kovář, NOMURA SHÓTARÓ-Brusič

Registrovaný výrobek- Sakai uchihamono traditional Crafts, s certifikací METI (Japonské ministerstvo ekonomie, obchodu a průmyslu)


Upozornění: Tento nůž je ruční práce - barvy, délky a profily ostří se mohou mírně lišit. Nůž není nerezový, věnujte prosím pozornost přiloženému návodu k použití !

6 790,00 Kč

Tento nůž byl vytvořen dvojicí legendárních tradičních japonských řemeslníků, mistra kováře Togashi Kenji a mistra brusiče Nomura Shótaró.


TOGASHI KENJI
Mistr Kenji Togashi vyrábí nože v Sakai již od roku 1966. Dodnes získal mistr Togashi řadu ocenění, včetně Dento-Kougeishi(1996). Togashi san je žijící kovářskou legendou, zvláště uznáván pro zvládnutí široké palety materiálů a parciálně kalené honyaki. Titul Dento-Kougeishi znamená "mistr tradičního řemesla" a je udělován pouze řemeslníkům, kteří svou konkrétní profesí na konkrétním místě významně přispěli a praktikují ji dlouhodobě. V současné době provozuje rodinnou kovárnu s brusírnou společně se svými syny. Togashi san je jedním z dvorních kovářů Aoki hamono.


1996 Dentokougeishi-Master of Traditional Crafts
1997 Cena Master Craftsman města Sakai

NOMURA SHÓTARÓ
Nomura Shotaro je tradiční japonský řemeslník(Dentokougeishi) s více než 50 lety zkušeností. Jeho specialitou jsou leštěné povrchy migaki. Nomura San je jedním z mála řemeslníků, kteří studovali u mistra Inou. V současnosti je Nomura San již v důchodu a věnuje se pouze výuce.


1988 Dentokougeishi-Master of Traditional Crafts
1999 Cena Zuihōtankōshō