TADAYOSHI SANTOKU KUROUCHI 165mm

Santoku v tradičním provedení regionu Tosa (Tosagata).

SANTOKU znamená "tři ctnosti", je to univerzální nůž a obecně slouží k řezání široké škály potravin. Je určen pro každodenní vaření a může být použit ke krájení ryb, masa a zeleniny. Nemá dávné historické kořeny, jeho vznik se datuje do čtyřicátých let minulého století, ale největší popularity si získal v šedesátých letech a drží se stále. Vznikl vlastně "křížením" domácího Nakiri na zeleninu a nožem šéfkuchaře západního stylu. Čepel má většinou téměř rovný profil, až od 2/3 délky se v nízkém úhlu stáčí nahoru. Křivka pomáhá usazení nože na prkénku při sekání a plochá část čepele pomáhá získat snadný čistý řez zeleninou. Santoku se stal v dnešní domácnosti velmi populární, a bez problémů může skvěle zastat práci nože domácího šéfkuchaře.

Kováním zpracovaná laminovaná čepel Awase-Warikomi, s tvrdým jádrem z vysoceuhlíkaté oceli(Hagane) a nízkouhlíkatou ocelí(Jigane) na bocích, která je oporou tvrdému jádru. Velmi jemné ostří profilu V, perfektně proniká do materiálu a vyniká extrémním řezným výkonem.

Délka celková: 315mm
Hmotnost: 115g
Délka čepele: 165mm
Šířka čepele: 2,8mm
Výška čepele: 41mm
Výbrus čepele: oboustranný 50/50
Konstrukce čepele: Warikomi-laminovaná
Materiál čepele: Yasuki Aogami #1 tvrdost HRC 63 ±1
Materiál rukojeti: dřevo-Ořech, profil Kurigata (D)

Výrobce: TADAYOSHI TOKAJI

Upozornění: Tento nůž je ruční práce - barvy, délky a profily ostří se mohou mírně lišit. Nůž není nerezový, věnujte prosím pozornost přiloženému návodu k použití !

Nože mají pouze brus z výroby, pokud požadujete jemnější ostří nabroušené ručně na kamenech, uveďte prosím do poznámky NABROUSIT. Toto první broušení na kamenech je zdarma!

2 340,00 Kč