GYUTO je v podstatě japonskou verzí západního nože šéfkuchaře, s
několika malými odlišnostmi. Většina Gyuto nemá tradiční zesílení, které
se nachází u přechodu čepele v rukojeť a na spodní části paty rukojeti.
Některé z nich mají také tradiční japonský styl rukojeti a jsou
nazývány Wa-Gyuto. Japonské Gyuto má tenčí páteř a méně robustní čepel,
která je kalena na vyšší tvrdost, čepel má nižší hmotnost a není tak
nutné přidávat materiál na rukojeť kvůli vyvážení nože. Nůž se díky
snížení hmotnosti stává ovladatelnějším. Díky nižšímu úhlu broušení lépe
proniká materiály než nože západního stylu. Prostě nůž šéfkuchaře !
Kováním zpracovaná laminovaná čepel Awase-Warikomi, s tvrdým jádrem z
vysoceuhlíkaté oceli(Hagane) a nízkouhlíkatou ocelí(Jigane) na bocích,
která je oporou tvrdému jádru. Velmi jemné ostří profilu V, perfektně
proniká do materiálu a vyniká extrémním řezným výkonem.
Nůž s čepelí nejvyšší kvality a špičkovou retencí ostří od legendárního výrobce !
Délka celková:390mm
Hmotnost: 185g
Délka čepele: 245mm
Šířka čepele: 3mm
Výška čepele: 55mm
Výbrus čepele: oboustranný konvex/distal 50/50
Konstrukce čepele: Warikomi-laminovaná
Materiál čepele: Yasuki Aogami #2 tvrdost HRC 63 ±1
Materiál rukojeti: dřevo-Palisandr, profil Kurigata(D)
Výrobce: SHIRO KAMO
Upozornění: Tento nůž je ruční práce - barvy, délky a profily
ostří se mohou mírně lišit. Nůž není nerezový, věnujte prosím pozornost
přiloženému návodu k použití !