SHIRO KAMO GYUTO SUMINAGASHI 245mm

GYUTO je v podstatě japonskou verzí západního nože šéfkuchaře, s několika malými odlišnostmi. Většina Gyuto nemá tradiční zesílení, které se nachází u přechodu čepele v rukojeť a na spodní části paty rukojeti. Některé z nich mají také tradiční japonský styl rukojeti a jsou nazývány Wa-Gyuto. Japonské Gyuto má tenčí páteř a méně robustní čepel, která je kalena na vyšší tvrdost, čepel má nižší hmotnost a není tak nutné přidávat materiál na rukojeť kvůli vyvážení nože. Nůž se díky snížení hmotnosti stává ovladatelnějším. Díky nižšímu úhlu broušení lépe proniká materiály než nože západního stylu. Prostě nůž šéfkuchaře !

Kováním zpracovaná laminovaná čepel Awase-Warikomi, s tvrdým jádrem z vysoceuhlíkaté oceli(Hagane) a nízkouhlíkatou ocelí(Jigane) na bocích, která je oporou tvrdému jádru. Velmi jemné ostří profilu V, perfektně proniká do materiálu a vyniká extrémním řezným výkonem.

Nůž s čepelí nejvyšší kvality a špičkovou retencí ostří od legendárního výrobce !

Délka celková:390mm
Hmotnost: 185g
Délka čepele: 245mm
Šířka čepele: 3mm
Výška čepele: 55mm
Výbrus čepele: oboustranný konvex/distal 50/50
Konstrukce čepele: Warikomi-laminovaná
Materiál čepele: Yasuki Aogami #2 tvrdost HRC 63 ±1
Materiál rukojeti: dřevo-Palisandr, profil Kurigata(D)

Výrobce: SHIRO KAMO


Upozornění: Tento nůž je ruční práce - barvy, délky a profily ostří se mohou mírně lišit. Nůž není nerezový, věnujte prosím pozornost přiloženému návodu k použití !

6 790,00 Kč
cena včetně DPH

KAMOTO Hamono.

Kovářská firma založena v roce 1955 jako KAMO FUJI Hamono Echizen.

Kovář třetí generace z Echizenu - Shiro Kamo, narozený v roce 1958, byl již ve věku 45ti let oceněn pro svůj um slavným japonským titulem "Dento-Kougeishi". Tento titul se udílí pouze několika vybraným řemeslníkům, kteří významně přispívají k udržení a rozvoji jejich řemesla.

S hlubokou vášní pro své řemeslo zastává Kamo san v současné době i post prezidenta věhlasného sdružení výrobců nožů Takefu Knife village.