TOGASHI KENJI Deba 210mm

Deba- je silný vysoký a těžký nůž tradičně používaný v Japonsku pro filetování ryb a porcování drůbeže, tomu je podřízena jeho celková ergomomie. Nože Deba jsou broušeny z jedné strany a druhá strana má vždy dutý výbrus. Tato konstrukce umožňuje i silným nožem krájet slabé plátky. Vzhledem ke složitějšímu stylu broušení, doporučujeme zkušenějším uživatelům.

Kováním zpracovaná laminovaná čepel Awase-Ni mai, s tvrdým jádrem z vysoceuhlíkaté (Hagane) a nízkouhlíkatou ocelí (Jigane), která je oporou tvrdému jádru. Jednostranné ostří, perfektně proniká do materiálu a vyniká extrémním řezným výkonem.

Nůž nejvyšší třídy hontanren v provedení Migaki-honkasumi od legendární dvojice mistrů Togashi+Morimoto .

Délka celková: 370 mm
Hmotnost: 440 g
Délka čepele: 210 mm
Šířka čepele: 7,8 mm
Výška čepele: 57,5 mm
Výbrus čepele: jednostranný
Konstrukce čepele: Ni mai-laminovaná
Materiál čepele: Yasuki Aogami #2 tvrdost HRC 62 ±1
Materiál rukojeti: Dřevo-Magnolie/ Bůvolí roh, profil Hakaku(oktagon)

Signace: SHIRASAGI

Vyrobil: TOGASHI KENJI-Kovář, MORIMOTO KOICHI- Brusič

Registrovaný výrobek- Sakai uchihamono traditional Crafts, s certifikací METI (Japonské ministerstvo ekonomie, obchodu a průmyslu)

Upozornění: Tento nůž je ruční práce - barvy, délky a profily ostří se mohou mírně lišit. Nůž není nerezový, věnujte prosím pozornost přiloženému návodu k použití !

11 990,00 Kč
cena včetně DPH

TOGASHI KENJI - mistr Kenji Togashi vyrábí nože v Sakai již od roku 1966. Dodnes získal mistr Togashi řadu ocenění, včetně Dento-Kougeishi(1996). Togashi san je žijící kovářskou legendou, zvláště uznáván pro zvládnutí široké palety materiálů a parciálně kalené honyaki. Titul Dento-Kougeishi znamená "mistr tradičního řemesla" a je udělován pouze řemeslníkům, kteří svou konkrétní profesí na konkrétním místě významně přispěli a praktikují ji dlouhodobě. V současné době provozuje rodinnou kovárnu s brusírnou společně se svými syny. Togashi san je jedním z dvorních kovářů Aoki hamono.

MORIMOTO KOICHI -  Dento-Kougeishi(1987)  byl japonským ministerstvem mezinárodního obchodu a průmyslu certifikován jako mistr tradičních japonských řemesel pro broušení a ostření čepelí. Titul Dento-Kougeishi znamená "mistr tradičního řemesla" a je udělován pouze řemeslníkům, kteří svou konkrétní profesí na konkrétním místě významně přispěli a praktikují ji dlouhodobě.

V roce 2005 mu prefekturní vláda v Ósaka udělila také ocenění "Naniwa-no-Meiko (mistr řemeslník v Ósace)". Společně se svými syny provozuje v Sakai firmu  Morimoto.