MORITAKA SUJIHIKI KUROUCHI A2 150mm

SUJIHIKI je nůž s dlouhou úzkou a tenkou čepelí tvaru vrbového listu, která lehce proniká krájeným materiálem. Díky své délce a možnosti oddělení materiálu jedním řezem, který je velmi hladký, zachovává integritu a čerstvost krájených potravin. Sujihiki lze doporučit především na sushi, sashimi, velké pečeně, a jiné druhy masa a ryb, ale může být také použito pro krájení tenkých plátků zeleniny. Kratší modely se často používají jako pomocné a loupací nože. Sujihiki je oboustranně broušený nůž západním stylu, ekvivalent tradičního jednostranně broušeného Yanagi .

Kováním zpracovaná laminovaná čepel Awase-Warikomi, s tvrdým jádrem z vysoceuhlíkaté oceli(Hagane) a nízkouhlíkatou ocelí(Jigane) na bocích, která je oporou tvrdému jádru. Velmi jemné ostří profilu V, perfektně proniká do materiálu a vyniká extrémním řezným výkonem.

Pomocný nůž do každé kuchyně s univerzální délkou čepele. Vynikající retence ostří od legendárního výrobce.

Délka celková:290mm
Hmotnost:73g
Délka čepele:150mm
Šířka čepele:2mm
Výška čepele:31,2mm
Výbrus čepele: oboustranný 50/50
Konstrukce čepele: Warikomi-laminovaná
Materiál čepele: Yasuki Aogami #2 tvrdost HRC 63 ±1
Materiál rukojeti: dřevo-třešeň. profil Maru (O)

Vyrobil:Moritaka


Upozornění: Tento nůž je ruční práce - barvy, délky a profily ostří se mohou mírně lišit. Nůž není nerezový, věnujte prosím pozornost přiloženému návodu k použití !

2 510,00 Kč
cena včetně DPH

MORITAKA HAMONO, založeno v roce 1293 během období Kamakura, kdy byl Kongohyoe Minamoto no Moritaka hlavním výrobcem mečů pro buddhistické kněze u hory Homan v Dazaifu, Fukuoka. Jeho potomci následovali odkaz ve stejném městě po 13 generací. V roce 1632 rodina následovala Higo Daimyo Mitsunari Hosokawa (feudální vládce oblasti Higo) a přestěhovala se do Miyaji-machi, Yatsushiro v Kumamoto. Za dalších 13 generací v tomto městě tvořili meče pro buddhistické armády, Daimyovu armádu a také pro samotného Daimya. Před pěti generacemi se mistr kovář Chuzaemon Moritaka rozhodl rozšířit a aplikovat zkušenost z výroby mečů také do výroby nožů. Od té doby se v Moritaka Hamono věnují výrobě kuchyňských nožů a nástrojů pro zahradnictví, zemědělství a lesnictví. Moritaka Hamono má více než 700 letou historii. Nůž, který si zakoupíte, je zformován dovednostmi a znalostmi, které se rozvíjí celé generace.