SANTOKU znamená "tři ctnosti", je to univerzální nůž a obecně slouží k řezání široké škály potravin. Je určen pro každodenní vaření a může být použit ke krájení ryb, masa a zeleniny. Nemá dávné historické kořeny, jeho vznik se datuje do čtyřicátých let minulého století, ale největší popularity si získal v šedesátých letech a drží se stále. Vznikl vlastně "křížením" domácího Nakiri na zeleninu a nožem šéfkuchaře západního stylu. Čepel má většinou téměř rovný profil, až od 2/3 délky se v nízkém úhlu stáčí nahoru. Křivka pomáhá usazení nože na prkénku při sekání a plochá část čepele pomáhá získat snadný čistý řez zeleninou. Santoku se stal v dnešní domácnosti velmi populární, a bez problémů může skvěle zastat práci nože šéfkuchaře.
Kováním zpracovaná laminovaná čepel Awase-Warikomi, s tvrdým jádrem z vysoceuhlíkaté oceli(Hagane) a nízkouhlíkatou ocelí(Jigane) na bocích, která je oporou tvrdému jádru. Velmi jemné ostří profilu V, perfektně proniká do materiálu a vyniká extrémním řezným výkonem.
Nůž s nerezovým trnem, čepelí nejvyšší kvality a špičkovou retencí ostří od legendárního výrobce !
Délka celková: 320mm
Hmotnost: 128g
Délka čepele: 185mm
Šířka čepele: 2,3mm
Výška čepele: 45mm
Výbrus čepele: oboustranný 50/50
Konstrukce čepele: Warikomi-laminovaná
Materiál čepele: Yasuki Aogami #Super, tvrdost HRC 64 ±1
Materiál rukojeti: dřevo-Ořech+ Palisandr, profil Hakaku(oktagon)
Vyrobil: MORITAKA
Upozornění: Tento nůž je ruční práce - barvy, délky a profily ostří se mohou mírně lišit. Nůž není nerezový, věnujte prosím pozornost přiloženému návodu k použití !