MORITAKA KIRITSUKE KUROUCHI AS 240mm

KIRITSUKE/KENGATA je v podstatě hybridním nožem šéfkuchaře, se skoseným hrotem. Díky nižšímu úhlu broušení lépe proniká krájenými materiály než nože západního stylu. Prostě nůž šéfkuchaře ! 

Kováním zpracovaná laminovaná čepel Awase-Warikomi, s tvrdým jádrem z vysoceuhlíkaté oceli(Hagane) a nízkouhlíkatou ocelí(Jigane) na bocích, která je oporou tvrdému jádru. Velmi jemné ostří profilu V, perfektně proniká do materiálu a vyniká extrémním řezným výkonem.
Nůž s nerezovým trnem, čepelí nejvyšší kvality a špičkovou retencí ostří od legendárního výrobce !

Délka celková: 390mm
Hmotnost: 210g
Délka čepele: 240mm
Šířka čepele: 3mm
Výška čepele: 48mm
Výbrus čepele: oboustranný 50/50
Konstrukce čepele: Warikomi-laminovaná
Materiál čepele: Yasuki Aogami #Super, tvrdost HRC 64 ±1
Materiál rukojeti: dřevo-Ořech+Palisandr, profil Hakaku(oktagon)

Vyrobil: MORITAKA


Upozornění: Tento nůž je ruční práce - barvy, délky a profily ostří se mohou mírně lišit. Nůž není nerezový, věnujte prosím pozornost přiloženému návodu k použití !

6 690,00 Kč
cena včetně DPH

MORITAKA HAMONO, založeno v roce 1293 během období Kamakura, kdy byl Kongohyoe Minamoto no Moritaka hlavním výrobcem mečů pro buddhistické kněze u hory Homan v Dazaifu, Fukuoka. Jeho potomci následovali odkaz ve stejném městě po 13 generací. V roce 1632 rodina následovala Higo Daimyo Mitsunari Hosokawa (feudální vládce oblasti Higo) a přestěhovala se do Miyaji-machi, Yatsushiro v Kumamoto. Za dalších 13 generací v tomto městě tvořili meče pro buddhistické armády, Daimyovu armádu a také pro samotného Daimya. Před pěti generacemi se mistr kovář Chuzaemon Moritaka rozhodl rozšířit a aplikovat zkušenost z výroby mečů také do výroby nožů. Od té doby se v Moritaka Hamono věnují výrobě kuchyňských nožů a nástrojů pro zahradnictví, zemědělství a lesnictví. Moritaka Hamono má více než 700 letou historii. Nůž, který si zakoupíte, je zformován dovednostmi a znalostmi, které se rozvíjí celé generace.