MORITAKA GYUTO KUROUCHI AS 210mm

GYUTO je v podstatě japonskou verzí západního nože šéfkuchaře, s několika malými odlišnostmi. Většina Gyuto nemá tradiční zesílení, které se nachází u přechodu čepele v rukojeť a na spodní části paty rukojeti. Některé z nich mají také tradiční japonský styl rukojeti a jsou nazývány Wa-Gyuto. Japonské Gyuto má tenčí páteř a méně robustní čepel, která je kalena na vyšší tvrdost, čepel má nižší hmotnost a není tak nutné přidávat materiál na rukojeť kvůli vyvážení nože. Nůž se díky snížení hmotnosti stává ovladatelnějším. Díky nižšímu úhlu broušení lépe proniká materiály než nože západního stylu. Prostě nůž šéfkuchaře !

Kováním zpracovaná laminovaná čepel Awase-Warikomi, s tvrdým jádrem z vysoceuhlíkaté oceli(Hagane) a nízkouhlíkatou ocelí(Jigane) na bocích, která je oporou tvrdému jádru. Velmi jemné ostří profilu V, perfektně proniká do materiálu a vyniká extrémním řezným výkonem.
Nůž s nerezovým trnem, čepelí nejvyšší kvality a špičkovou retencí ostří od legendárního výrobce !

Délka celková: 360mm
Hmotnost: 130g
Délka čepele: 210mm
Šířka čepele: 3mm
Výška čepele: 48mm
Výbrus čepele: oboustranný 50/50
Konstrukce čepele: Warikomi-laminovaná
Materiál čepele: Yasuki Aogami #Super, tvrdost HRC 64 ±1
Materiál rukojeti: dřevo-Ořech+Palisandr, profil Hakaku(oktagon)

Vyrobil: MORITAKA


Upozornění: Tento nůž je ruční práce - barvy, délky a profily ostří se mohou mírně lišit. Nůž není nerezový, věnujte prosím pozornost přiloženému návodu k použití !

5 690,00 Kč
cena včetně DPH

MORITAKA HAMONO, založeno v roce 1293 během období Kamakura, kdy byl Kongohyoe Minamoto no Moritaka hlavním výrobcem mečů pro buddhistické kněze u hory Homan v Dazaifu, Fukuoka. Jeho potomci následovali odkaz ve stejném městě po 13 generací. V roce 1632 rodina následovala Higo Daimyo Mitsunari Hosokawa (feudální vládce oblasti Higo) a přestěhovala se do Miyaji-machi, Yatsushiro v Kumamoto. Za dalších 13 generací v tomto městě tvořili meče pro buddhistické armády, Daimyovu armádu a také pro samotného Daimya. Před pěti generacemi se mistr kovář Chuzaemon Moritaka rozhodl rozšířit a aplikovat zkušenost z výroby mečů také do výroby nožů. Od té doby se v Moritaka Hamono věnují výrobě kuchyňských nožů a nástrojů pro zahradnictví, zemědělství a lesnictví. Moritaka Hamono má více než 700 letou historii. Nůž, který si zakoupíte, je zformován dovednostmi a znalostmi, které se rozvíjí celé generace.