TADAYOSHI GYUTO KUROUCHI 240mm

GYUTO je v podstatě japonskou verzí západního nože šéfkuchaře, s několika malými odlišnostmi. Většina Gyuto nemá tradiční zesílení, které se nachází u přechodu čepele v rukojeť a na spodní části paty rukojeti. Některé z nich mají také tradiční japonský styl rukojeti a jsou nazývány Wa-Gyuto. Japonské Gyuto má tenčí páteř a méně robustní čepel, která je kalena na vyšší tvrdost, čepel má nižší hmotnost a není tak nutné přidávat materiál na rukojeť kvůli vyvážení nože. Nůž se díky snížení hmotnosti stává ovladatelnějším. Díky nižšímu úhlu broušení lépe proniká materiály než nože západního stylu. Prostě nůž šéfkuchaře !

Kováním zpracovaná laminovaná čepel Awase-Warikomi, s tvrdým jádrem z vysoceuhlíkaté oceli(Hagane) a nízkouhlíkatou ocelí(Jigane) na bocích, která je oporou tvrdému jádru. Velmi jemné ostří profilu V, perfektně proniká do materiálu a vyniká extrémním řezným výkonem.

Délka celková:
Hmotnost: 200g
Délka čepele: 240mm
Šířka čepele: 3,5mm
Výška čepele: 53mm
Výbrus čepele: oboustranný 50/50
Konstrukce čepele: Warikomi-laminovaná
Materiál čepele: Yasuki Aogami #1 tvrdost HRC 63 ±1
Materiál rukojeti: dřevo-Ořech, profil Kurigata (D)

Výrobce: TADAYOSHI TOKAJI

Upozornění: Tento nůž je ruční práce - barvy, délky a profily ostří se mohou mírně lišit. Nůž není nerezový, věnujte prosím pozornost přiloženému návodu k použití !

Nože mají pouze brus z výroby, pokud požadujete jemnější ostří nabroušené ručně na kamenech, uveďte prosím do poznámky NABROUSIT. Toto první broušení na kamenech je zdarma!

3 890,00 Kč