Zavřít

Obnovení hesla
Japonská řemesla uměním

Japonský nůž - SAKAI TAKAYUKI AONIKO HIEN Kiritsuke 300mm

Délka: 300
K dodání (dny): 300
Momentálně na objednání
Vaše cena: 17600,- Kč

Přidat ks  

Japonský nůž - SAKAI TAKAYUKI AONIKO HIEN Migaki Kiritsuke 300mm

Kiritsuke - jsou nože hybridní konstrukce kombinující prvky nožů Usuba a Yanagiba. Usuba jsou určeny na zeleninu, zatímco Yanagiba se používá pro krájení syrových ryb. Výsledkem je Kiritsuke, univerzální nůž pro přípravu tradiční japonské kuchyně. Díky své délce a možnosti oddělení materiálu jedním řezem, který je velmi hladký, zachovává integritu a čerstvost krájených potravin. Kiritsuke lze doporučit především na sushi, sashimi, velké pečeně, a jiné druhy masa a ryb, ale může být také použito pro krájení tenkých plátků zeleniny. Toto je tradiční jednostranně broušené Kiritsuke.

Kováním zpracovaná laminovaná čepel Awase-Ni mai, s tvrdým jádrem z vysoceuhlíkaté (Hagane) a nízkouhlíkatou ocelí (Jigane), která je oporou tvrdému jádru. Velmi jemné ostří, perfektně proniká do materiálu a vyniká extrémním řezným výkonem.

Krásná ukázka řemeslné práce v Aoki Hamono. Nůž je dodáván s dřevěnou ochrannou sayou.

Nůž nejvyšší třídy v zrcadlově lesklém provedení Migaki od mistra Itsuo Doi.

Délka celková:455 mm
Hmotnost: 270 g
Délka čepele: 300 mm
Šířka čepele: 3,8 mm
Výška čepele: 41 mm
Výbrus čepele: jednostranný 
Konstrukce čepele: Ni mai-laminovaná
Materiál čepele: Yasuki Aogami #2 tvrdost HRC 62 ±1
Materiál rukojeti: Dřevo- Eben+bůvolí roh

Vyrobil: SAKAI TAKAYUKI- Itsuo Doi

Upozornění: Tento nůž je ruční práce - barvy, délky a profily ostří se mohou mírně lišit.
Nůž není nerezový, věnujte prosím pozornost přiloženému návodu k použití !

Pokud není nůž skladem, a bude dodán na objednávku, vyhrazujeme si právo na vybrání zálohy ve výši 50% z ceny. Po objednávce ověříme dostupnost a budeme Vás co nejdříve informovat. Nože se vyrábí na zakázku a doba dodání se pohybuje mezi 30-60ti dny!

 


Popis a poznámky

Sakai Takayuki - obchodní značka společnosti Aoki Hamono seisakusho byla založena v Sakai roku 1946. Již více než 600 let je Sakai známo výrobou kovaných výrobků.Špičková kvalita a pečlivé zpracování, reprezentuje mistry tradičních dovedností v Aoki hamono. Všichni zaměstnanci společnosti si přejí, aby si každý mohl užít kvalitu produktů značky SAKAI Takayuki, které udržují tradiční dovednosti kovářů ze SAKAI a prokazují umění mistrů výroby nožů světové třídy. V roce 2006 byla společnosti udělena prestižní značka SAKAI WAZASHU (kvalifikovaní lidé ze Sakai). Za kvalitu nožů ručí mimo jiné legendární mistři kováři a brusiči jako:Keijiro Doi, Keido Sugihara, Yukinori Oda, Kenji Togashi, Norikatsu Nishimura, Hirotsugu Tosa atd..