Zavřít

Obnovení hesla
Japonská řemesla uměním

Japonský nůž SAKAI TAKAYUKI Wa-Gyuto 210mm Damašek 45 vrstev

Délka: 210
K dodání (dny): 30
Momentálně na objednání
Vaše cena: 4090,- Kč

Přidat ks  

Japonský nůž SAKAI TAKAYUKI Wa-Gyuto 210mm damašek 45 vrstev Tsuchime

GYUTO je v podstatě japonskou verzí západního nože šéfkuchaře, s několika malými odlišnostmi. Některé z nich mají také tradiční japonský styl rukojeti a jsou nazývány Wa-Gyuto. Japonské Gyuto má tenčí páteř a méně robustní čepel, která je kalena na vyšší tvrdost, čepel má nižší hmotnost a není tak nutné přidávat materiál na rukojeť kvůli vyvážení nože. Nůž se díky snížení hmotnosti stává ovladatelnějším. Díky nižšímu úhlu broušení lépe proniká krájenými materiály než nože západního stylu. Prostě nůž šéfkuchaře !

Kováním zpracovaná laminovaná čepel Awase-Warikomi, s tvrdým jádrem z vysoceuhlíkaté nerezové oceli (Hagane) a nízkouhlíkatou nerez ocelí (Jigane) v damaškové úpravě tsuchime(záměrně ponechané známky po opracování) na bocích, která je oporou tvrdému jádru. Velmi jemné ostří profilu V, perfektně proniká do materiálu a vyniká extrémním řezným výkonem.

Délka celková: 360 mm
Hmotnost: 148 g
Délka čepele: 210 mm
Šířka čepele: 1,8 mm
Výška čepele: 47 mm
Výbrus čepele: oboustranný 50/50, doporučený poměr úhlu broušení 70/30
Konstrukce čepele: Warikomi-laminovaná
Materiál čepele: 19C27, tvrdost HRC 61
Materiál rukojeti: Dřevo- Ořech+Pakka(laminace)

Vyrobil: SAKAI TAKAYUKI

Tento nůž je možno objednat také v délce:180,240mm, neváhejte nás kontaktovat.

Upozornění: Tento nůž je ruční práce - barvy, délky a profily ostří se mohou mírně lišit.

 


Popis a poznámky

Sakai Takayuki - obchodní značka společnosti Aoki Hamono seisakusho byla založena v Sakai roku 1946. Již více než 600 let je Sakai známo výrobou kovaných výrobků.Špičková kvalita a pečlivé zpracování, reprezentuje mistry tradičních dovedností v Aoki hamono. Všichni zaměstnanci společnosti si přejí, aby si každý mohl užít kvalitu produktů značky SAKAI Takayuki, které udržují tradiční dovednosti kovářů ze SAKAI a prokazují umění mistrů výroby nožů světové třídy. V roce 2006 byla společnosti udělena prestižní značka SAKAI WAZASHU (kvalifikovaní lidé ze Sakai). Za kvalitu nožů ručí mimo jiné legendární mistři kováři a brusiči jako:Keijiro Doi, Keido Sugihara, Yukinori Oda, Kenji Togashi, Norikatsu Nishimura, Hirotsugu Tosa atd..