Zavřít

Obnovení hesla
Japonská řemesla uměním

Japonský nůž SAKAI TAKAYUKI Kiritsuke 300mm Damašek 17 vrstev

Délka: 300
K dodání (dny): 1
Skladem
Vaše cena: 5680,- Kč

Přidat ks  

Japonský nůž - SAKAI TAKAYUKI Kiritsuke 300mm damašek 17 vrstev Tsuchime

Kiritsuke - jsou nože hybridní konstrukce kombinující prvky nožů Usuba a Yanagiba. Usuba jsou určeny na zeleninu, zatímco Yanagiba se používá pro krájení syrových ryb. Výsledkem je Kiritsuke, univerzální nůž pro přípravu tradiční japonské kuchyně. Díky své délce a možnosti oddělení materiálu jedním řezem, který je velmi hladký, zachovává integritu a čerstvost krájených potravin. Kiritsuke lze doporučit především na sushi, sashimi, velké pečeně, a jiné druhy masa a ryb, ale může být také použito pro krájení tenkých plátků zeleniny. Toto Kiritsuke je oboustranně broušený nůž západním stylu, ekvivalent tradičního jednostranně broušeného Kiritsuke.

Kováním zpracovaná laminovaná čepel Awase-Warikomi, s tvrdým jádrem z vysoceuhlíkaté nerezové oceli VG-10(Hagane) a nízkouhlíkatou nerez ocelí (Jigane) v damaškové úpravě tsuchime(záměrně ponechané známky po opracování) na bocích, která je oporou tvrdému jádru. Velmi jemné ostří profilu V, perfektně proniká do materiálu a vyniká extrémním řezným výkonem.

Délka celková:430 mm
Hmotnost: 235 g
Délka čepele: 300 mm
Šířka čepele: 2 mm
Výška čepele: 39 mm
Výbrus čepele: oboustranný 50/50
Konstrukce čepele: Warikomi-laminovaná
Materiál čepele: Takefu VG-10 tvrdost HRC 61
Materiál rukojeti: Dřevo- Mahagon laminovaný

Vyrobil: SAKAI TAKAYUKI

Upozornění: Tento nůž je ruční práce - barvy, délky a profily ostří se mohou mírně lišit.

 


Popis a poznámky

Sakai Takayuki - obchodní značka společnosti Aoki Hamono seisakusho byla založena v Sakai roku 1946. Již více než 600 let je Sakai známo výrobou kovaných výrobků.Špičková kvalita a pečlivé zpracování, reprezentuje mistry tradičních dovedností v Aoki hamono. Všichni zaměstnanci společnosti si přejí, aby si každý mohl užít kvalitu produktů značky SAKAI Takayuki, které udržují tradiční dovednosti kovářů ze SAKAI a prokazují umění mistrů výroby nožů světové třídy. V roce 2006 byla společnosti udělena prestižní značka SAKAI WAZASHU (kvalifikovaní lidé ze Sakai). Za kvalitu nožů ručí mimo jiné legendární mistři kováři a brusiči jako:Keijiro Doi, Keido Sugihara, Yukinori Oda, Kenji Togashi, Norikatsu Nishimura, Hirotsugu Tosa atd..