Zavřít

Obnovení hesla
Japonská řemesla uměním

Japonský nůž ENAMI TADASHI Kiritsuke 270mm

Délka: 270
K dodání (dny): 1
Skladem
Vaše cena: 12990,- Kč

Přidat ks  

Japonský nůž - ENAMI TADASHI Kiritsuke 270mm

Kiritsuke - jsou nože hybridní konstrukce kombinující prvky nožů Usuba a Yanagiba. Usuba jsou určeny na zeleninu, zatímco Yanagiba se používá pro krájení syrových ryb. Výsledkem je Kiritsuke, univerzální nůž pro přípravu tradiční japonské kuchyně. Díky své délce a možnosti oddělení materiálu jedním řezem, který je velmi hladký, zachovává integritu a čerstvost krájených potravin. Kiritsuke lze doporučit především na sushi, sashimi, velké pečeně, a jiné druhy masa a ryb, ale může být také použito pro krájení tenkých plátků zeleniny. Toto je tradiční jednostranně broušené Kiritsuke.

Kováním zpracovaná laminovaná čepel Awase-Ni mai, s tvrdým jádrem z vysoceuhlíkaté (Hagane) a nízkouhlíkatou ocelí (Jigane), která je oporou tvrdému jádru. Velmi jemné ostří, perfektně proniká do materiálu a vyniká extrémním řezným výkonem.


Top Chef nůž nejvyšší třídy hontanren v provedení Migaki-honkasumi od legendární dvojice mistrů Enami+Nomura.

Délka celková:420 mm
Hmotnost: 335 g
Délka čepele: 275 mm (Sakai)
Šířka čepele: 4,1 mm
Výška čepele: 45.3 mm
Výbrus čepele: jednostranný-urasuki
Konstrukce čepele: Ni mai-laminovaná
Materiál čepele: Yasuki Shirogami #2, HRC 63 ±1
Materiál rukojeti: Dřevo-Eben+bůvolí roh, profil Hakaku(oktagon)

Vyrobil: ENAMI TADASHI-Kovář, NOMURA SHÓTARÓ-Brusič

Registrovaný výrobek- Sakai uchihamono traditional Crafts, s certifikací METI (Japonské ministerstvo ekonomie, obchodu a průmyslu)

 

Upozornění: Tento nůž je ruční práce - barvy, délky a profily ostří se mohou mírně lišit.

Nůž není nerezový, věnujte prosím pozornost přiloženému návodu k použití !

 

 


Popis a poznámky

ENAMI TADASHI

Tadashi Enami je kovářský mistr druhé generace z města Sakai. Má téměř 40 let zkušeností a specializuje se na techniku Wakashizuke. Titul dento-kougeishi obdržel v roce 1997. Titul Dento-Kougeishi znamená „mistr tradičního řemesla" a je udělován pouze řemeslníkům, kteří svou konkrétní profesí na konkrétním místě významně přispěli a praktikují ji dlouhodobě. V současnosti je Enami san dvorním kovářem Kikuichi hamono.

1997 Dentokougeishi-Master of Traditional Crafts
2014 Cena guvernéra Osaka „Sakai city Manufacturing master"

 

NOMURA SHÓTARÓ

1988 Dentokougeishi-Master of Traditional Crafts
1999 Cena Zuihōtankōshō

Nomura Shotaro je tradiční japonský řemeslník(Dentokougeishi) s více než 50 lety zkušeností. Jeho specialitou jsou leštěné povrchy migaki. Nomura San je jedním z mála řemeslníků, kteří studovali u mistra Inou. V současnosti je Nomura San již v důchodu a věnuje se pouze výuce.