Japonský Nůž - SAKAI KANEMASA HONKASUMI SUMINAGASHI YANAGIBA 270mm
Japonský nůž - SAKAI KANEMASA Honkasumi Suminagashi Yanagiba Shobu 270mm
Yanagiba - je nůž s dlouhou úzkou čepelí, která lehce proniká krájeným materiálem. Díky své délce a možnosti oddělení materiálu jedním řezem, který je velmi hladký, zachovává integritu a čerstvost krájených potravin. Yanagiba, stejně jako Sujihiki lze doporučit především na sushi, sashimi, velké pečeně, a jiné druhy masa a ryb, ale může být také použito pro krájení tenkých plátků zeleniny. Toto je tradiční jednostranně broušená Yanagiba/Shobu.
Kováním zpracovaná laminovaná čepel Awase-Ni mai, s tvrdým jádrem z vysoceuhlíkaté Hagane a nízkouhlíkatou překládanou Jigane, která je oporou tvrdému jádru. Velmi jemné ostří, perfektně proniká do materiálu a vyniká extrémním řezným výkonem.
Profi nůž nejvyšší třídy série Saijó Hontanren, v leštěném provedení Migaki a laminovaným Suminagashi jigane od mistra Toshiaki Abe.
Délka celková: 415 mm
Hmotnost: 205 g
Délka čepele: 270 mm
Šířka čepele: 4,1 mm
Výška čepele: 33 mm
Výbrus čepele: jednostranný
Konstrukce čepele: Ni mai-laminovaná Suminagashi (urasuki)
Materiál čepele: Yasuki Aogami #2 tvrdost HRC 62±1
Materiál rukojeti: Dřevo-Magnolie+bůvolí roh
Nůž je dodáván v krabičce výrobce.
Vyrobil: SAKAI KANEMASA-Toshiaki Abe
Upozornění: Tento nůž je ruční práce - barvy, délky a profily ostří se mohou mírně lišit.
Nůž není nerezový, věnujte prosím pozornost přiloženému návodu k použití !
Iniciační Uraoshi honbazuke na vyžádání !