Zavřít

Obnovení hesla
Japonská řemesla uměním

Japonský nůž SAKAI TAKAYUKI Santoku 180mm Grand Chef

Délka: 180
K dodání (dny): 1
Skladem
Vaše cena: 4310,- Kč

Přidat ks  

Japonský nůž SAKAI TAKAYUKI Santoku 180mm Grand Chef

SANTOKU znamená "tři ctnosti", je to univerzální nůž a obecně slouží k řezání široké škály potravin. Je určen pro každodenní vaření a může být použit ke krájení ryb, masa a zeleniny. Nemá dávné historické kořeny, jeho vznik se datuje do čtyřicátých let minulého století, ale největší popularity si získal v šedesátých letech a drží se stále. Vznikl vlastně "křížením" domácího Nakiri na zeleninu a nožem šéfkuchaře západního stylu. Čepel má většinou téměř rovný profil, až od 2/3 délky se v nízkém úhlu stáčí nahoru. Křivka pomáhá usazení nože na prkénku při sekání a plochá část čepele pomáhá získat snadný čistý řez zeleninou.Velmi jemné ostří profilu V, perfektně proniká do materiálu a vyniká extrémním řezným výkonem.

Čepel je vyrobena ze speciální Švédské nerezové oceli společnosti Uddeholm která vyniká špičkovou čistotou materiálu bez nežádoucích příměsí.

Nůž s antibakteriální úpravou rukojeti a nerezovou čepelí pro profesionální provozy. Prostě nůž šéfkuchaře !

Délka celková: 300mm
Hmotnost: 190 g
Délka čepele: 18 mm
Šířka čepele: 2,2 mm
Výška čepele: 46mm
Výbrus čepele: oboustranný 50/50
Konstrukce čepele: Sunobe
Materiál čepele: Uddeholm AEB-L special, tvrdost HRC 60
Materiál rukojeti: Laminované dřevo-Ironwood

Vyrobil: Sakai Takayuki-Keido Sugihara

Upozornění: Tento nůž je ruční práce - barvy, délky a profily ostří se mohou mírně lišit.

 

 


Popis a poznámky

Sakai Takayuki - obchodní značka společnosti Aoki Hamono seisakusho byla založena v Sakai roku 1946. Již více než 600 let je Sakai známo výrobou kovaných výrobků.Špičková kvalita a pečlivé zpracování, reprezentuje mistry tradičních dovedností v Aoki hamono. Všichni zaměstnanci společnosti si přejí, aby si každý mohl užít kvalitu produktů značky SAKAI Takayuki, které udržují tradiční dovednosti kovářů ze SAKAI a prokazují umění mistrů výroby nožů světové třídy. V roce 2006 byla společnosti udělena prestižní značka SAKAI WAZASHU (kvalifikovaní lidé ze Sakai). Za kvalitu nožů ručí mimo jiné legendární mistři kováři a brusiči jako:Keijiro Doi, Keido Sugihara, Yukinori Oda, Kenji Togashi, Norikatsu Nishimura, Hirotsugu Tosa atd..