Japonský nůž SAKAI TAKAYUKI Gyuto 240mm AONIKO
Japonský nůž SAKAI TAKAYUKI Gyuto 240mm AONIKO
GYUTO je v podstatě japonskou verzí západního nože šéfkuchaře, s několika malými odlišnostmi. Japonské Gyuto má tenčí páteř a méně robustní čepel, která je kalena na vyšší tvrdost, čepel má nižší hmotnost a není tak nutné přidávat materiál na rukojeť kvůli vyvážení nože. Nůž se díky snížení hmotnosti stává ovladatelnějším. Velmi jemné ostří profilu V, perfektně proniká do materiálu a vyniká extrémním řezným výkonem.
Pokud již máte zkušenosti s nerezovými noži, zkuste kategorii o stupeň výše: čepel sunobe - Yasuki Aogami #2 !
Nůž se západním typem rukojeti a čepelí ze špičkové legované vysoce uhlíkaté oceli. Profesionální nůž šéfkuchaře !
Délka celková: 365 mm
Hmotnost: 210 g
Délka čepele: 240 mm
Šířka čepele: 2,2 mm
Výška čepele: 46 mm
Výbrus čepele: oboustranný 50/50, doporučený poměr úhlu broušení 70/30
Konstrukce čepele: Sunobe
Materiál čepele: Yasuki Aogami #2 tvrdost HRC 62 ±1
Materiál rukojeti: Laminované dřevo-Mahagon
Vyrobil: Sakai Takayuki-Keido Sugihara
Tento nůž je možno objednat také v délce:180,210,270,300,330mm, neváhejte nás kontaktovat.
Upozornění: Tento nůž je ruční práce - barvy, délky a profily ostří se mohou mírně lišit. Čepel je z uhlíkové oceli a není nerezová!
Popis a poznámky
Sakai Takayuki - obchodní značka společnosti Aoki Hamono seisakusho byla založena v Sakai roku 1946. Již více než 600 let je Sakai známo výrobou kovaných výrobků.Špičková kvalita a pečlivé zpracování, reprezentuje mistry tradičních dovedností v Aoki hamono. Všichni zaměstnanci společnosti si přejí, aby si každý mohl užít kvalitu produktů značky SAKAI Takayuki, které udržují tradiční dovednosti kovářů ze SAKAI a prokazují umění mistrů výroby nožů světové třídy. V roce 2006 byla společnosti udělena prestižní značka SAKAI WAZASHU (kvalifikovaní lidé ze Sakai). Za kvalitu nožů ručí mimo jiné legendární mistři kováři a brusiči jako:Keijiro Doi, Keido Sugihara, Yukinori Oda, Kenji Togashi, Norikatsu Nishimura, Hirotsugu Tosa atd..