Zavřít

Obnovení hesla
Japonská řemesla uměním

Japonský nůž SAKAI TAKAYUKI Gyuto 240mm Grand Chef

Délka: 240
K dodání (dny): 1
Skladem
Vaše cena: 4790,- Kč

Přidat ks  

Japonský nůž SAKAI TAKAYUKI Gyuto 240mm Grand Chef

GYUTO je v podstatě japonskou verzí západního nože šéfkuchaře, s několika malými odlišnostmi. Japonské Gyuto má tenčí páteř a méně robustní čepel, která je kalena na vyšší tvrdost, čepel má nižší hmotnost a není tak nutné přidávat materiál na rukojeť kvůli vyvážení nože. Nůž se díky snížení hmotnosti stává ovladatelnějším. Velmi jemné ostří profilu V, perfektně proniká do materiálu a vyniká extrémním řezným výkonem.

Čepel je vyrobena ze speciální Švédské nerezové oceli společnosti Uddeholm která vyniká špičkovou čistotou materiálu bez nežádoucích příměsí.

Nůž s antibakteriální úpravou rukojeti a nerezovou čepelí pro profesionální provozy. Prostě nůž šéfkuchaře !

Délka celková: 367 mm
Hmotnost: 220 g
Délka čepele: 240 mm
Šířka čepele: 2,2 mm
Výška čepele: 46 mm
Výbrus čepele: oboustranný 50/50, doporučený poměr úhlu broušení 70/30
Konstrukce čepele: Sunobe
Materiál čepele: Uddeholm AEB-L special, tvrdost HRC 60
Materiál rukojeti: Laminované dřevo-Ironwood

Vyrobil: Sakai Takayuki-Keido Sugihara

Tento nůž je možno objednat také v délce:180,270,300,330mm, neváhejte nás kontaktovat.


Upozornění: Tento nůž je ruční práce - barvy, délky a profily ostří se mohou mírně lišit.

 


Popis a poznámky

Sakai Takayuki - obchodní značka společnosti Aoki Hamono seisakusho byla založena v Sakai roku 1946. Již více než 600 let je Sakai známo výrobou kovaných výrobků.Špičková kvalita a pečlivé zpracování, reprezentuje mistry tradičních dovedností v Aoki hamono. Všichni zaměstnanci společnosti si přejí, aby si každý mohl užít kvalitu produktů značky SAKAI Takayuki, které udržují tradiční dovednosti kovářů ze SAKAI a prokazují umění mistrů výroby nožů světové třídy. V roce 2006 byla společnosti udělena prestižní značka SAKAI WAZASHU (kvalifikovaní lidé ze Sakai). Za kvalitu nožů ručí mimo jiné legendární mistři kováři a brusiči jako:Keijiro Doi, Keido Sugihara, Yukinori Oda, Kenji Togashi, Norikatsu Nishimura, Hirotsugu Tosa atd..